09/04/2017

Dakenscan van steden en gemeentes

In opdracht van verschillende steden en gemeentes werden er vanuit een vliegtuig daken gefotografeerd met infrarood camera.

Bij onderstaande steden of gemeentes is dit reeds gebeurd :

Brugge, Kortrijk, Diksmuide, Veurne en Poperinge

Het doel is om de warmteverliezen van de daken in kaart te brengen maar vooral de mensen extra te stimuleren om hun dak te isoleren.

De opbouw van de dakisolatie stimulans begon reeds vele jaren geleden door het geven van ruim voldoende premies en voordelen. Deze premies worden geleidelijk afgebouwd door de Vlaamse overheid en de gemeentes. Met gaat geleidelijk over van belonen naar verplichten. De Vlaamse dakisolatienorm moet behaald worden tegen 2020. Dus alle daken moeten geïsoleerd zijn tegen 2020. De eisen bij nieuwbouw ivm Epeil worden ook steeds strenger.

Dit alles zal een grote uitdaling worden vandaar dat de gemeenten en steden hier volop op inzetten met tools als de dakenscan, renovatiecoach en een energieloket enz…

 

Via deze thermografische luchtfoto wil men de hoeveelheid warmte die verloren gaat via het dak aantonen. Deze info verwerken ze tot een thermografische kaart.

Aangezien meer dan 30 procent van de warmte in een woning verloren gaat via het dak is het zeker aangewezen om u dak te isoleren en op deze manier u energiefactuur sterk te doen dalen.

Indien u wil nagaan of uw woning goed geïsoleerd is kan deze beelden bekijken via de website van u gemeente of u kan zich aanmelden bij het energieloket van u gemeente.

 

Gezien de interpretatie van deze foto afhangt van een aantal factoren kan u best beroep doen op een isolatiedeskundige om u hierbij te helpen.

Factoren die de beelden beïnvloeden zijn

  • solar load (warmteopslag in de dakbedekking)
  • weerkaatsing van warmte
  • uitstraling van de zijmuur van buren
  • aanwezigheid van dakramen of lichtstraat die al dan niet onvoldoende geïsoleerd of luchtdicht geplaatst zijn
  • aanwezigheid van een schoorsteen

 

U kan bij Deiso ook terecht om een gratis check up van u huidige isolatie en advies ivm. u dakenscan, aarzel niet u mag mij hierover zeker bellen of mailen

 

Dedeine Lynsey

0468/331 669

lynsey@deiso.be

 

dakenscan stad Brugge
dakenscan Kortrijk en Wevelgem
thermografische scan poperinge veurne diksmuiden