08/22/2022

Hitte wordt steeds een groter probleem. Zeker nu de opwarming van de aarde van kwaad naar erger evolueert. Hierdoor kan het in huis verstikkend warm worden. 

Hitte wordt steeds een groter probleem. Zeker nu de opwarming van de aarde van kwaad naar erger evolueert. Hierdoor kan het in huis verstikkend warm worden. In de toekomst zal dit probleem steeds meer voorkomen. Isoleren is dan één van de efficiëntste manieren om een gemiddeld binnenklimaat te behouden.

Isoleren heeft namelijk meerdere functies. Correct isoleren heeft daarom enkel voordelen. Het beperkt de overdracht van warmte tussen de zijden van een gebouw. De warmte kan niet binnendringen in de woning, maar de warmte in de woning kan ook niet weg uit de woning zonder gebruik van ventilatie. Dit zorgt onder andere ook voor besparingen op energiekosten, want u moet minder gaan bij verwarmen etc..

Er zijn verschillende soorten isolatie. Zo bestaat er isolatie die bestaat uit minerale wol. Minerale wol is een grondstof die verkregen wordt door het spinnen van lange draden glaswol of steenwol die samengevoegd worden. Het grote voordeel aan deze soort isolatie is dat het vrijwel onbrandbaar is, aangezien het grotendeels bestaat uit glas of steen. Daar bovenop zijn minerale wollen relatief goedkoop en eenvoudig verwerkbaar.

Tijdens het isoleren is het ook heel erg belangrijk dat er dampschermen geplaatst worden. Dampschermen zijn folies die vocht tegenhouden van indringen in de isolatie/ constructie. De folie houdt vocht van buitenaf en condens uit warme lucht van binnenin de woning tegen van indringen in de isolatie. Indien deze schermen niet geplaatst worden zullen er snel vochtproblemen en schimmels ontstaan.

Deiso is gespecialiseerd in het isoleren met glaswol tegen de hitte

Noah Schelstraete

isoleren tegen de warmte deiso bvba