08/22/2022

Vele zolders zijn momenteel verloren plaatsen waar een hoop rommel gestockeerd wordt. Zoveel bruikbare ruimte die van hun potentieel weggehouden worden. Zolders zijn namelijk de ideale plaatsen voor slaapkamers of mini studio’s.

Er moeten natuurlijk een paar kleine aanpassingen gebeuren, maar dit is zeker een  goede investering. Aangezien slapen onder een dak/ op zolder niet van zelfsprekend is, zal er bijvoorbeeld een raam voorzien moeten worden. Bij schuine daken spreken we dan meestal over een velux. De prijs hiervan hangt af van welke materiaalkeuzes u maakt. Gaat uw voorkeur eerder naar hout, of naar een onderhoudsvrije kunststof variant? Gemiddeld mag u toch rekenen op een bedrag tussen de 700-1000euro. Toch is een raam een must omdat dit één van de manieren is om verse lucht binnen te krijgen in de ruimte om voor wat verfrissing te zorgen.

Ook heel belangrijk is het aanschaffen van buitenzonwering. De zolder is sowieso al één van de warmste kamers in een woning. Je wil dus zeker vermijden dat deze nog meer opwarmt, doordat er zon op uw raam zit. Zonwerend werken is’ the key’ om van een zolderkamer te kunnen genieten.

Als laatste moet uw zolder ook zeker goed geïsoleerd zijn! Dat is hét belangrijkste puntje op de lijst. Dit verhoogt het comfort in de ruimte omdat door correct isoleren de binnentemperatuur constanter blijft. Ook in de zomermaanden houdt de isolatie de hitte buiten. Hierbij raden we kruislings isoleren aan. Dit is een techniek waarbij twee lagen isolatieplaten kruislings over elkaar heen geplaatst worden. Hierdoor verkrijgt u een dikke isolerende laag die de naden van onderliggende platen automatisch afdekt.  

Één van de beste isolatiematerialen hiervoor is glaswol. Glaswol is een materiaal dat zeer makkelijk te plaatsen en te verwerken is.  Ook is het zeer geschikt om oneffen oppervlaktes af te sluiten. Glaswol is recycleerbaar en kan gemaakt worden uit reststoffen. Daar bovenop is het materiaal heel brandveilig. Hieruit kan men dus besluiten dat de prijs/kwaliteit van glaswol zeer goed is. 

Deiso isolatie is gespecialiseerd in het kruiselings isoleren met 2 lagen glaswol en een dampscherm. Wij verstevigen reeds het lattenwerk zodoende u makkelijk en efficiënt uw afwerking kan plaatsen en 2 lagen zorgen voor een goeie hitte en geluid isolatie.

 

Noah Schelstraete

zolderisolatie slaapkamer deiso