Warmte in huis ontsnapt vooral langs het dak. Dakisolatie levert dan ook meteen resultaat op. Je bespaart tot 30% energie, beperkt de CO2-uitstoot en verhoogt je comfort. Alleen maar voordelen, daarom is het ook een van de populairste renovatie-ingrepen.

Je dak isoleren in 2 dagen tijd

De meeste renovaties of werken in je huis veroorzaken nogal wat hinder of maken je woning zelfs tijdelijk onbewoonbaar. Behalve dakisolatie, want deze werken vinden plaats op de zolder. Zelfs geluidshinder blijft beperkt.

Dakisolatie plaatsen verloopt snel en efficiënt. In één of twee dagen klaren wij deze klus. Gaat het om een grotere oppervlakte? Dan reken je best op een viertal dagen.

Wij isoleren alle puntdaken en hellende daken.

Hoe?

Eerst voeren we een grondige inspectie uit, vervolgens bepalen we onze aanpak en dan kiezen we de materialen (glaswol, cellulose, PIR of PUR, …). Welke keuzes we maken? Veel hangt af van de toekomstige bestemming van jouw zolder.

spantentdak isoleren Brugge deiso isolatie
gordingendak isoleren Kortrijk deiso bvba

Voordelen dakisolatie

  • Meer comfort: Een goed geïsoleerd dak houdt de warmte binnen, zodat het ook op koude winterdagen heerlijk toeven is in huis.
  • Verkoeling in de zomer: Op zwoele zomerdagen hou je de hitte liever buiten. Op die manier spaar je de kosten van een airco uit.
  • Akoestische isolatie: Storende geluiden van buiten worden voortaan gedempt. Bijvoorbeeld voorbijrijdende treinen en auto’s. Of de buurman die het gras afrijdt. Een zegen voor je nachtrust.
  • Creëer extra woonruimte: Nu je dak geïsoleerd is, wordt je zolder weer potentiële woonruimte. Ideeën? Logeerkamer, hobbyruimte, …
  • Betere energiescore: Dakisolatie resulteert in een lager E-peil. Je krijgt dan ook een positiever energie-attest, belangrijk bij een eventuele verkoop. De waarde van je woning stijgt immers.
  • Milieuvriendelijk: Bekommerd om moeder natuur? Terecht. Vanaf nu stoot je minder CO2 uit en streef je naar een schoner milieu. Een bank vooruit!
  • Minder verbruik: Ongetwijfeld de grootste surplus. Je energieverbruik daalt en dat merk je meteen op je energiefactuur. En als de verwarmingsketel vervangt, kies je voor een exemplaar met een lager vermogen.

Prijs dakisolatie

Hoeveel kost dat? Een vraag waar we niet meteen op kunnen antwoorden, want elk project is weer anders. Hoe groot is de oppervlakte van je dak? Om welke constructie gaat het precies? En welk type isolatiemateriaal heb je voor ogen? Kortom, vertel ons alles over jouw dak en wij werken een voorstel op maat uit.

Sinds 2015 moet je ook beantwoorden aan de Vlaamse dakisolatienorm. Het goede nieuws is dat je recht hebt op de isolatiepremie, een subsidie van de overheid die je investering drukt.

Vraag jouw gratis offerte

 

Aandachtspunten bij plaatsing dakisolatie

  • Je kan het beste isoleren door een volledige vulling tussen de spanten en het onderdak. Een luchtspouw tussen de isolatie en onderdak heeft immers een negatieve invloed op de thermische en akoestische prestaties. 
  • Overisoleren bestaat niet!
  • Door een goede volledige vulling en een correct geplaatst dampscherm vermijd je condensatie en vochtproblemen. Opgelet: naden dampscherm moeten nauwkeurig afgeplakt worden!