Doet je zolder alleen maar dienst als opslagruimte? Dan kies je misschien beter voor een zoldervloerisolatie, want die is goedkoper en ze verloopt sneller dan een dakisolatie. De ruimte zelf warmt uiteraard niet op, want de buffer zit bij de vloer.

Waarom zoldervloerisolatie plaatsen?

Door de zoldervloer te isoleren, moet je minder oppervlakte verwarmen. Je energieverbruik daalt dus. Wil je een dak zonder onderdak isoleren? Kies dan zeker voor zoldervloerisolatie, want daken zonder onderdak zijn nooit 100% waterdicht. Een onderdak dient immers om eventueel vocht op te vangen dat onder de dakpannen of leien terechtkomt.

Beloopbare of niet beloopbare geïsoleerde zoldervloer

Je zolder toch benutten voor stockage? Dan brengen we een houten raster aan tussen de isolatie met daarop een houten vloer, bijvoorbeeld OSB-platen. Op die manier blijft de geïsoleerde zoldervloer beloopbaar.

Vloerisolatie is mogelijk op zolders met betonvloer of houten vloer.

plaatsen Osb vloer Kortrijk
zoldervloer Roeselare

Voordelen zoldervloerisolatie

  • Energiebesparing: Je bespaart naar schatting 25 tot 30% op je energiefactuur met een goed geïsoleerd dak. Je verbruik daalt immers als je de warmte in huis houdt. Bovendien verwarm je voortaan een kleinere ruimte als je voor vloerisolatie kiest op zolder, want de zolder zelf telt niet mee.
  • Meer comfort: Lekker warm in de winter, heerlijk koel op zwoele zomeravonden. Je zolder toch gebruiken als leefruimte? Dan heb je voortaan altijd warme voeten dankzij de vloerisolatie.
  • Akoestische isolatie: Zeg vaarwel tegen geluidsoverlast van buiten, bijvoorbeeld van het verkeer.
  • Betere energiescore: Het E-peil van je woning daalt, wat resulteert in een waardevermeerdering van je woning.
  • Milieuvriendelijk: Minder CO2 uitstoten, betekent ook een beetje zorg dragen voor het milieu.
  • Snelle uitvoering: Op één tot twee dagen isoleren onze experts je zoldervloer, tenzij het om heel grote daken gaat. Dan duurt het wel eens wat langer.

Prijs zoldervloerisolatie

Het prijskaartje van je zoldervloerisolatie hangt af van een aantal factoren: grootte van de zoldervloer, aard van de constructie, toegankelijkheid voor onze dakwerkers, type isolatiemateriaal, …

Benieuwd naar jouw investering? Geef ons de oppervlakte van de zoldervloer en (eventueel) andere details en wij werken een voorstel op maat uit.

Gratis offerte zoldervloerisolatie