02/10/2017

Gezien vele Deiso klanten niet alleen isoleren maar vaak ook verder renoveren, heb ik speciaal voor onze klanten en geïnteresseerden  een artikel geschreven over de renovatiepremie. Mensen informeren over deze premie kan hen al een stuk vooruithelpen en misschien kun je via deze premie net iets meer doen tijdens uw renovatie.  De renovatiepremie is een ondersteunende maatregel van de Vlaamse overheid. 

 

Gezien vele Deiso klanten niet alleen isoleren maar vaak ook verder renoveren, heb ik speciaal voor onze klanten en geïnteresseerden  een artikel geschreven over de renovatiepremie. Mensen informeren over deze premie kan hen al een stuk vooruithelpen en misschien kun je via deze premie net iets meer doen tijdens uw renovatie.  De renovatiepremie is een ondersteunende maatregel van de Vlaamse overheid. Deze premie is bedoeld voor eigenaars van een eigen woning die ten minste 30 jaar oud is. Als eigenaar- bewoner mag u niet meer verdienen dan :

42090 euro voor een alleenstaande zonder personen ten laste,

60120 euro als alleenstaande te verhogen met 3370 euro per persoon ten laste,

60120 euro als gehuwde of samenwonende persoon opnieuw te verhogen met 3370 euro per persoon ten laste.

Deze bedragen zijn gebaseerd op het inkomen van 2 jaar voor het aanvragen van de premie. 

Er zijn 4 categorieën werken die in aanmerking komen:

1    structurele elementen:  muren, funderingen, trappen en draagvloeren

2    het dak: dakgebinte, goten en afvoer, dakbedekking

3    buitenschrijnwerk: ramen en deuren

4    technische installatie: elektrische- en sanitaire installaties (in badkamer en toiletten) of centrale verwarming

Deze premie kunt u aanvragen na het uitvoeren van de werken en als u reeds de factuur hebt ontvangen U kan slechts 2 aanvragen indienen maar tussen de twee aanvragen moet er ten minste 1 jaar tijd zitten. Voor elke categorie kan u maar 1 keer in 10 jaar de renovatiepremie aanvragen maar u kan wel voor 2 categorieën tegelijk aanvragen.

De tweede aanvraag moet u ten vroegste een jaar en maximaal 2 jaar na de eerste doen. Afhankelijk van de categorie bedraagt deze premie tussen de 20% en 30% van het factuurbedrag. Voor wie een 20% regel heeft is het maximum premiebedrag 2500 euro per categorie. Voor wie een 30% regel heeft is dit maximum 3333 euro. Voor elke categorie moet je ten minste een factuur hebben van 2500 euro. Uw facturen mogen bij de aanvraag niet ouder zijn dan 2 jaar en wie in de afgelopen 10 jaar al een renovatiepremie gekregen heeft, kan geen premie meer aanvragen. Maar ook voor de mensen die in de voorbije 10 jaar reeds een verbeteringspremie kregen, wordt dit bedrag afgetrokken van de renovatiepremie. 

Hopelijk zien jullie via dit artikel iets meer het bos door de bomen, indien u een gratis offerte of advies ivm. uw dakisolatie wil dan kan u mij gerust contacteren via lynsey@deiso.be