04/20/2017

Er is momenteel een tekort aan polyurethaan of PUR op de wereldmarkt. De prijs van de basisgrondstof is de voorbije maanden met 70% gestegen. De producenten rekenen deze prijsstijging ook door aan hun klanten. Bij de producenten van Pur platen.

Er is momenteel een tekort aan polyurethaan of PUR op de wereldmarkt. 

De prijs van de basisgrondstof is de voorbije maanden met 70% gestegen. De producenten rekenen deze prijsstijging ook door aan hun klanten. Bij de producenten van Pur platen zoals: Recticel, Unilin, Kingspan en Iko is deze basisgrondstof goed voor 70 procent van de kostprijs. Deze maand stegen de prijzen al met 8% en volgende maand zou dit nog kunnen uitlopen naar 25%. Er is dus niet alleen een probleem met de prijs maar ook door de schaarste. De producenten kunnen onvoldoende de klanten bedienen door deze schaarste.

Volgens de berekening van de Vlaamse Confederatie Bouw zou een dakisolatie hierdoor 750 euro duurder worden.

Deiso werkt vooral met minerale wol, namelijk zachte vaste glaswolplaten van Isover. (Gesneden isoconfort platen op maat)

Deze kunnen kruislinks geplaatst worden en hierdoor hebben wij geen PUR platen nodig om een voldoende Rd waarde te bekomen.

Wij maken de keuze voor glaswol omdat dit een brandveilige, duurzamer en flexibeler product is waarmee we ook een beter plaatsingsresultaat kunnen bekomen.

Kortom bij DEISO is er dus geen sprake van prijsstijgingen, vertragingen of schaarste.