02/10/2017

Wij merken bij Deiso dat sommige mensen recht hebben op de Vlaamse verbeteringspremie 2017 maar dit simpelweg niet weten, vandaar dat ik besloten heb hierover een artikel te schrijven. 

Om deze verbeteringspremie te kunnen krijgen moet je als klant aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw belastbaar inkomen van 3 jaar geleden mag niet meer bedragen dan 30.060 euro. Maar per persoon ten laste mag u dit bedrag met 1570 euro verhogen.

Wij merken bij Deiso dat sommige mensen recht hebben op de Vlaamse verbeteringspremie 2017 maar dit simpelweg niet weten, vandaar dat ik besloten heb hierover een artikel te schrijven. 

Om deze verbeteringspremie te kunnen krijgen moet je als klant aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw belastbaar inkomen van 3 jaar geleden mag niet meer bedragen dan 30.060 euro. Maar per persoon ten laste mag u dit bedrag met 1570 euro verhogen. Dit is zo voor bewoners en samenwonenden. Dus als u in 2017 de aanvraag doet zullen ze u belastbaar inkomen nakijken van 2014;

Uw woning moet ook als hoofdverblijfplaats dienen en ouder zijn dan 25 jaar en in het Vlaamse Gewest liggen.

Deze Vlaamse verbeteringspremie 2017 zal berekend worden aan de hand van de facturen van de werken die uitgevoerd werden. De factuurdatum mag niet ouder zijn dan 1 jaar. 

De premie hangt af van onderstaande uitgevoerde werken en het totaalbedrag van de factuur. De regel hierbij is dat de totale factuur het dubbele moet zijn dan de premie zelf: voorbeeld de factuur voor dakwerken moet minimum 2500 euro bedragen en dan kan u 1250 euro terugkrijgen via de verbeteringspremie

Binnen de 10 jaar kan u voor de woning slechts maximaal 3 keer een verbetering- en aanpassingspremie aanvragen maar u kan ook geen twee keer in die 10 jaar deze premie aanvragen voor hetzelfde onderdeel.

- buitenschrijnwerk: premie 1250 euro : vernieuwen van ramen, deuren en rolluiken (enkel als de ramen ook vervangen worden door ten minste dubbele beglazing).

- dakwerken : premie 1250 euro : herstellen of vernieuwen van de draagstructuur, de dakbedekking, de goten en aansluitingen en de dakramen. Voor dakisolatie krijg je enkel de premie bij het vernieuwen van de draagstructuur van het dak.

- gevelwerken: premie 1500 euro : metselwerken van buitenspouwblad, gevelbekleding of gevelbepleistering, gevelisolatie, voegwerk

- optrekkend muurvocht behandeling:  premie 750 euro via onderkaping, plaatsen van waterkering of injecteren met waterdichting.

- sanitaire installatie: premie 750 euro gehele of gedeeltelijke vernieuwing van een bestaande badkamer of een nieuwe sanitaire installatie of van een toilet of de kosten voor leidingen en toebehoren watertoevoer en waterafvoer

- elektrische installatie: premie 750 euro  conformiteit van de installatie

- werken om co-vergiftiging te voorkomen: premie van 250 euro tot 1000 euro afhankelijk van de werken zelf

- verbouwingswerken om overbewoning tegen te gaan: premie tussen 600 en 1250 euro

Deze premie kan u aanvragen via een formulier dat u kan terugvinden op de website van wonenvlaanderen.be

Indien u advies of een gratis offerte nodig hebt voor u dakisolatie dan kan u mij gerust contacteren via lynsey@deiso.be