09/27/2016

De septemberverklaring van Geert Bourgeois.

 

Vlaams minister-president Geert Bourgois heeft tijdens de septemberverklaring zijn begroting voor 2017 voorgesteld. Een begroting in evenwicht realiseren via een boekhoudkundig truckje in de zorgsector. En het schrappen van het belastingsvoordeel voor het plaatsen van dakisolatie.

Minder goed nieuws voor wie zijn energiebesparende investering in dak-of zoldervloerisolatie nog even wou uitstellen tot 1 januari 2017. De Vlaamse regering schrapt het belastingvoordeel volledig vanaf de start van het nieuwe jaar. Momenteel krijgen particulieren in het bezit van een woning die minstens 5 jaar oud en die dakisolatie laten plaatsen door een aannemer een belastingvoordeel van 30 procent.

Ook in de energiepremie voor dakisolatie die ze toekent wordt gesnoeid. Vanaf 1 Januari krijgen de vlangingen niet langer 8 euro per vierkante meter als ze de isolatie laten plaatsen door een aannemer. Deze energiepremie voor dak of zoldervloerisolatie zakt verder naar 6 euro de vierkante meter. Bovendien is een hogere Rd waarde ook verreist om de premie te kunnen genieten.

De daaropvolgende jaren daalt deze energiepremie ook verder tot 4 euro in 2019.

Vraag hier uw offerte voor dakisolatie.