10/09/2016

Bart Tommelein over afschaffing fiscale aftrek: Terugbetaling 30% van factuur stopt in 2017. Onze minister van energie Bart Tommelein ligt onder vuur. Onze Bart wil inzetten op het volledig renoveren van woningen om de energieprestaties te verbeteren.

In 2020 moeten alle daken een minimum aan dakisolatie hebben, en dit bij wet verplicht. De regering bouwt daarom onbegrijpelijk de financiële steun voor dak- of zoldervloerisolatie af. De reden hiertoe is de mensen aanzetten tot een gecombineerde energierenovatie van de woning. "Ik Benoveer" is hierbij de ondersteunende campagne van het Vlaams Energieagentschap.

Volgens de cijfers is er nog werk aan de winkel voor onze drie miljoen woningen in Vlaanderen klaar te stomen voor de toekomst. De helft van het Vlaamse woningen is ouder dan 40 jaar en slechts 0,7 procent hiervan wordt jaarlijks gerenoveerd. Met als doel de energieprestaties door middel van gecombineerde renovaties te verhogen introduceert Tommelein het afschaffen van het fiscaal voordeel voor dakisolatie. Vandaag krijg je namelijk een fiscaal voordeel en een dakisolatiepremie van de netbeheerder. Tijdens de begrotingsbesprekingen is dus gekozen om de belastingvermindering voor dakisolatie stop te zetten. Dit omdat het een dubbele ondersteuning is omdat naast dit fiscaal voordeel ook een premie voor dakisolatie is via de netbeheerder Eandis of Infrax.

"Wie zijn bestelling plaatst voor eind december 2016 krijgt nog altijd fiscale aftrek. Nu doen!"